Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κέικ αφράτο με άρωμα πορτοκαλιού και γλάσο σοκολάτας




Κέικ φρουτένιο με σοκολατένιο γλάσο και τρούφα χρωματιστή!

Υλικά κέικ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
4 αβγά μέτρια
250 γρ. μαργαρίνη τύπου "Βιτάμ"
1 βανίλια ή 1 φακελάκι βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν
ξύσμα  από 1 πορτοκάλι
1 κούπα χυμός φρέσκος πορτοκαλιού
μια χούφτα σταφίδες
χρωματιστά τρουφάκια για στόλισμα

Υλικά γλάσου
60γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ σοκολάτα υγείας
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ





Εκτέλεση κέικ

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, την βανίλια, το  βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού. 
  • Έπειτα ρίχνουμε ένα -  ένα τα αβγά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από το μείγμα και ρίχνουμε  και το μπέικιν. 
  • Χτυπάμε το μείγμα μας με το μίξερ και παράλληλα ρίχνουμε λίγο - λίγο το χυμό πορτοκαλιού.
  • Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες μας , ανακατεύουμε απαλά το μείγμα και το ρίχνουμε στην βουτυρωμένη  και πασπαλισμένη  ελαφρά με αλεύρι φόρμα μας.
  • Ψήνουμε στους 160 C βαθμούς , σε αερόθερμο φούρνο για 50' - 60΄ .

Εκτέλεση γλάσου

α΄τρόπος
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την σοκολάτα και το γάλα και θερμαίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στην ένδειξη ξεπάγωμα (***).
Το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και συμπληρώνουμε την ζάχαρη άχνη.

β΄τρόπος (Για όποιον δεν έχει φούρνο μικροκυμάτων)
σε ένα κατσαρολάκι  βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της ζάχαρης και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Συμπληρώνουμε και πάλι με ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε εκτός "ματιού κουζίνας".

Μόλις κρυώσει το κέικ, ρίχνουμε από πάνω το ζεστό γλάσο και έπειτα τα χρωματιστά τρουφάκια!




Καλή επιτυχία!!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου