Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο μελένιο και πλιγούρι κάρυ.

Μαρινάρα για 4 μπούτια κοτόπουλου:
2 κουταλάκια  του γ. μέλι
1/2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
λάδι
αλάτι , πιπέρι, θυμάρι
 Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπολάκι και με ένα πινελάκι πασαλείβουμε τα μπούτια. Τα τοποθετούμε σε σχαρίτσα και τα ψήνουμε και στο γκριλ του φούρνου μας. (περίπου 30-40΄)

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μικρή με νερό  να βράσουν 250 γραμμάρια πλιγούρι. Μόλις βράσει, το στραγγίζουμε όπως κάνουμε τα μακαρόνια και αφού έχουμε βάλει σε ένα τηγάνι να κάψει λίγο λάδι με 1 κρεμμυδάκι , ρίχνουμε το πλιγούρι μας.
Ανακατεύουμε στο τηγάνι  ώστε να πάρει παντού ενώ παράλληλα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω και κάρυ. Πριν το βγάλουμε ρίχνουμε λίγο ζεστό ζωμό κοτόπουλου. Τέλος εμπλουτίζουμε την γεύση  του με λίγο βούτυρο (1 κουταλάκι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου